De terrassen

VAN 3 NOVEMBER T/M 10 DECEMBER  IN DE GASHOUDER

 Met trots kunnen we delen dat we het lekkerste eten en drinken van Amsterdam onder één dak brengen! Strijk neer aan één van de bistro tafels en zorg dat je het avondprogramma niet mist, want vele Amsterdamse sfeermakers zullen het feestje verzorgen!

✾ Au Gwen Marie ✾ BAUT ✾ Benji’s ✾ Brasserie van Dam ✾ Brut de Mer ✾ Escobar ✾ Frietboutique ✾ Kaasbar Amsterdam ✾ L’Entrecôte ✾ Larette  ✾ Ron Gastrobar Indonesia ✾ Qlique Bar Bistro ✾ Veganees

Speciaal voor de liefhebbers van cocktails kun je terecht bij de horecazaken voor een drankje bij het hapje. 

BAUT

BAUT is een begrip op Het Amsterdamse Winterterras. Dit jaar serveren zij voor de vierde keer op rij de lekkerste bites. De kracht van BAUT: herkenbare gerechten, hoog op smaak en service van het hoogste niveau. Ze serveren op ons terras de favoriete Bar Bites waaronder de Crispy Taco en ook de slush machine gaat mee voor de lekkerste frozen Pornstar Bautini! Kom proeven en laat je verrassen.

BENJI'S

Nadat ze voor het eerst gezelligheid en heerlijke eten op ons Zomerterras hebben gebracht is – all-day brunch concept – Benji’s wegens veel succes ook vertegenwoordigd op ons Winterterras. Met drie vestigingen in Amsterdam is Benji’s altijd dichtbij jou in de buurt en zeer bekend in Amsterdam. De focus ligt op gezond, vers, kleurrijk, modern en duurzaam eten. Dit nemen zij allemaal mee naar ons terras. Geïnspireerd door de brunch cultuur en jungle vibes van Bali is Benji’s dé plek waar je jezelf kan begeven in een groene oase. Verwacht lekkere juices of ga voor het signature broodje ‘The Benjamin’.

BRASSERIE VAN DAM

De befaamde en geliefde Brasserie Van Dam is niet weg te denken uit Amsterdam. Je ervaart er de gezellige sfeer van een Parijse brasserie en de gastvrijheid van de familie Van Dam zelf. De naam is een begrip in Amsterdam én bekend in heel Nederland en staat voor kwaliteit en gastvrijheid. Dit jaar wederom te vinden op Het Amsterdamse Winterterras. Loop er zeker even langs, of ga op de geur af want ze komen weer de allerlekkerste burgers serveren.

 

 

BRUT DE MER

Al sinds 2015 zetten vijf vrienden vis weer opnieuw op de kaart voor het Amsterdamse publiek. Het aan het Gerard Douplein gevestigde Brut de Mer komt voor jullie elke dag kakelverse Oesters naar de Gashouder brengen. Direct vanuit de Zeeuwse oesterputten komt Brut de Mer met een groot assortiment aan sappige oesters, professioneel geopend door getrainde oestermannen.

ESCOBAR

Ook de Latijnse keuken wordt zeer goed vertegenwoordigd door de zeker geen onbekende zaak in Amsterdam; Escobar. Ooit een gemeentelijk badhuis, toen een jazzclub en nu een verschrikkelijk gezellige plek waar je de Latijnse maar ook Spaanse keuken helemaal kan ontdekken.

FRIETBOUTIQUE

Het verkopen van geluksmomentjes uit de frituur is waar Sammy en Pebbles van de Frietboutique in gespecialiseerd zijn. Je kan je nu alvast gaan verheugen op heerlijke verse frieten met verrassende sauzen. The fry is the limit!

KAASBAR AMSTERDAM

Hoe zouden we ooit de winterdagen door kunnen komen zonder een goed stuk kaas? In de pijp in Amsterdam, en gelukkig ook op ons fijne winterterras, kan je genieten van de zorgvuldig geselecteerde kazen van uitsluitend Nederlandse boerderijen van Kaasbar Amsterdam. En zeg nou eerlijk, wat brengt ons nog meer in de gezellige wintersfeer dan kaasfondue?! Daarom serveert de Kaasbar speciaal voor jullie de lekkerste kaasfondue waar je de unieke selectie aan crudité & stokbrood heerlijk in kan dippen. Combineer de kazen met een goed glas rode wijn en het bourgondisch genieten kan beginnen!

LARETTE

Gelegen aan de Amsterdamse Veemarkt vind je Larette. Geïnspireerd op de New York Meatpacking District, een van de hipste wijken van NYC, waan je je even helemaal in deze stad. Een dinerkaart waarbij de culturele grenzen vervaagd zijn en een uitgebreid cocktail assortiment is Larette jouw on-stop-shop voor een echt avondje.

Een aanwinst voor Amsterdam Oost én Het Amsterdamse Winterterras. Een plek waar iedereen in New York style tot in de puntjes wordt verzorgd.

Restaurant Larette Amsterdam!

L'ENTRECOTE

Ook de smaakvolle franse keuken kan in ons warme winterterras niet ontbreken. De uitgelezen zaak, L’entrecote et le dames, reist daarvoor vanaf de Van Baerlestraat af naar ons winterterras om daar hun specialisaties op tafel te zetten. De keuze bij L’entrecote zal bestaan uit een krokant broodje geserveerd met biologische entrecôte met geheime botersaus of een zalige steak tartaar!

MESIBA

Mesiba is het Hebreeuwse woord voor feest, en dat is wat ze elke dag op de bistro tafel zullen zetten bij Het Amsterdamse Winterterras. Proef de Israëlische gerechten zoals je dat nog nooit hebt gedaan en ontdek nieuwe krachtige smaken die deze keuken te bieden heeft.

 

 

RON GASTROBAR INDONESIA

Een sensationele smaak ervaring bij Ron Gastrobar krijgen we zo: geen poespas en pretenties, maar ongedwongen culinair genieten. Bruisende plekken waar de sfeer warm is en de gerechten ongecompliceerd en puur. We zijn trots dat Ron Gastrobar Indonesia na een succesvolle eerste editie bij ons Zomerterras, ook op ons Winterterras ons de kans biedt te genieten van zijn verrukkelijke keuken.

QLIQUE BAR BISTRO

Qlique Bar Bistro, dat is genieten met een hoofdletter Q! Je waant je voor een avondje in de Qôte d’Azur , TosQane of op de Spaanse eilanden terwijl je gewoon thuis bent in Amsterdam, de Pijp! De chefs werken alleen met seizoensgebonden producten, geïnspireerd door de keukens uit de Zuid-Europese kust. Kom heerlijk lunchen, dineren of lekker een Qocktail drinken, we zien je graag bij Qlique bar bistro op HAWT 2022!

VEGANEES

Asian streetfood om je vingers bij af te likken! De Veganees, gevestigd aan de 1e Constantijn Huygenstraat combineert verschillende Aziatische keukens. Hier kun je terecht voor smakelijke en kleurrijke cocktail. Allemaal vegan en om te delen, wel zo duurzaam!  

AU GWEN MARIE

De enige mobiele poffertjeskraam voor klein en groot, jong tot oud, waar iedereen zelf zijn eigen overheerlijke poffertjes kan bakken. Sinds 1999 onmisbaar op vele festivals en ook wij kunnen nu met veel vreugde aankondigen dat Au Gwen Marie een plekje heeft bemachtigd op ons Winterterras. Ook jij hebt het in je om heerlijke poffertjes te bakken! Zelfgebakken poffertjes zijn nou eenmaal het allerlekkerst en leuk om te doen, iedereen kan en mag het!

VILLA MASSA

Proef Italië met Villa Massa! Villa Massa staat bekend om onze heerlijke Limoncello. Gemaakt volgens het ambachtelijke en originele recept van onze voorouders: trouw aan Italië en toewijding aan de natuurlijke ingrediënten. Maar wist je dat Villa Massa ook een heerlijke Amaretto maakt? Proef ‘m op het Amsterdamse Winterterras – Villa Massa is er namelijk ook deze keer weer bij met een sfeervol Italiaans terras waar je kunt genieten van lekkere cocktails. Geniet van de Villa Massa Amaretto Sour, de Amaretto Espresso Martini óf simpelweg van een glas Villa Massa Limoncello.